Vraag & Antwoord

Alle informatie op een rij

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Mandy. Mocht je vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact op met info@kentivo.com.

Hoe werkt het monitoren van nieuws?
De kracht van Mandy is dat je heel specifieke zoekopdrachten kan definiëren. Heb je een zoekopdracht gedefinieerd, dan blijft deze het laatste nieuws monitoren. Zo ben je altijd op de hoogte. Je kan de artikelen via e-mail naar je toe laten sturen of bekijken in Mandy zelf.

Criteria waar je zoekopdrachten op kan definiëren zijn; Eigen trefwoorden (of specifieke trefwoorden uitsluiten), Categorieën, Landen en Regio’s, Taal van het artikel, Het soort artikel en Geselecteerde bronnen. Dus geen overbodige informatie, maar precies dat waar je naar op zoek bent. Door onze tagging en A.I.-algoritmen kun je markten monitoren en vroeg trends ontdekken.

Hoe lang duurt het voordat ik Mandy kan gebruiken?
In principe kan je Mandy, zodra je toegang hebt tot het systeem meteen gebruiken. Alle bronnen en artikelen staan voor je klaar, je hoeft alleen de juist zoekcriteria in te stellen en je ontvangt jouw nieuws op maat. Heb je extra wensen, zoals een eigen template of een aangepaste lay-out, dan duurt het iets langer.
Welke bronnen gebruiken jullie?

Binnen Mandy maken we gebruik van meer dan 800 online en offline bronnen, zoals vakbladen, kranten, tijdschriften, internetsites en rss-feeds. We maken samenvattingen uit branche- en vaktijdschriften die niet online beschikbaar zijn. Binnen Mandy maken we (nog) geen gebruik van video, tv of radio bronnen.

Kan ik zoekopdrachten delen?
Indien je gebruik maakt van Mandy Corporate of Enterprise kun je ook zoekopdrachten met elkaar delen. Je Account administrator kan verschillende groepen creëren en binnen deze groepen kunnen Zoekopdrachten voorgedefinieerd met elkaar gedeeld worden. Als gebruiker kun je zelf beslissen of je een voorgedefinieerde zoekopdracht wil monitoren of niet.
Hoe werken templates?
Templates geven de mogelijkheid om gericht te zoeken en kwalitatief hogere artikelen te creëren met de Content Creator. Is er een specifiek onderwerp waar je gericht informatie over wilt? Dan raden wij het aan om gebruik te maken van Templates. Bijvoorbeeld:

Als bedrijf wil je specifieke informatie vinden over een klant. Met een template is het mogelijk om een bedrijfsprofiel in te laden van een klant en de producten van een klant, bepaalde interessegebieden en personen op te geven.

Ook is het mogelijk om aparte bronnen hiervoor te selecteren, zoals de nieuwssite van het bedrijf. Hierdoor blijf je van al het nieuws omtrent een bedrijf op de hoogte. Heb je een Corporate of Enterprise abonnement, dan krijg je in ieder geval 1 template ter beschikking. Samen met ons development team bepaal je wat de inhoud van deze template moet zijn.

Hoe maak ik een groep aan?
Als Account Administrator kun je verschillende groepen aan maken, bijvoorbeeld een marketing-groep of een sector-groep. Aan deze groepen kun je gebruikers hangen. Deze kunnen dan zoekopdrachten en artikelen met elkaar delen via de groep.
Kan ik nieuwsbrieven versturen?

Met een Mandy Custom abonnement heb je de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen. Je kan dan gebruikers toevoegen die alleen nieuwsbrieven ontvangen en geen toegang hebben tot het Mandy systeem. Op basis van een zoekopdracht kun je de nieuwsbrief automatisch versturen. De ontvangers kunnen zichzelf indien gewenst uitschrijven.

Hoe kan ik onderzoek doen naar historische data?
Ben je voor marktonderzoek op zoek naar specifieke informatie over een bepaald onderwerp in een bepaalde tijd, dan kun je eenvoudig gebruik maken van onze Research mogelijkheden. Op basis van criteria kun je je zoekopdracht heel specifiek maken en krijg je direct de resultaten te zien. Hierdoor is het mogelijk om je zoekopdracht te optimaliseren. Met ons archief van ruim 10 jaar zakelijke informatie over de Nederlandse markt heb je een schat van informatie tot je beschikking. Mocht je de zoekopdracht willen monitoren, dan kun je de input criteria makkelijk opslaan met de ‘Opslaan als’ knop. De zoekopdracht komt vervolgens terecht in je Monitor lijst.
Hoe kan ik mijn eigen content creëren?
Met onze unieke AI-gebaseerde content creator genereer je in een paar klikken automatisch artikelen over alle onderwerpen. Heb je content nodig voor je website, blog, nieuwsbrief etc? Voer een keyword in, kies de nuance van de tekst en binnen een paar tellen heb je een automatisch gegenereerde tekst. Je kan op 2 manieren eigen content creëren.

  1. Door het zelf toevoegen van links of teksten bij de content creator
  2. Door het selecteren van artikelen vanuit de monitor en deze gebruiken als input voor de Content creatie.

Door middel van onze AI Algoritmen worden er vanuit deze bronnen artikelen gecreëerd. Deze kun je zelf reviseren en opslaan. Onze SEO-functionaliteit laat zien wat de focus woorden zijn en hoe deze gebruikt worden.

Hoe werkt de Editor Desk?
Om je artikelen helemaal perfect te maken, kun je gebruik maken van onze Editor Desk. Onze Editor Desk zorgt ervoor dat een gecreëerd artikel helemaal klaar is voor publicatie. Met 1 druk op de knop ontvangt de Editor Desk alle informatie die nodig is om er een goed artikel van te maken. In Mandy zie je direct de status van je verzoek en je krijgt een e-mail als het artikel klaar is. Onze Editor Desk is ook beschikbaar om specifieke marktonderzoeken uit te voeren.
Kan ik eigen gecreëerde artikelen delen?
Indien je gebruik maakt van Mandy Corporate of Mandy Custom kun je ook gecreëerde artikelen met elkaar delen. Je Account administrator kan verschillende groepen creëren. Binnen deze groepen kun je artikelen delen. Zo kun je samen aan 1 artikel werken en blijf je van elkaars werk op de hoogte.
Word ik geholpen om er mee te werken?
Onze streven is om Mandy zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk te maken, zodat je Mandy kan gebruiken zonder tutorials of trainingen. Veel gestelde vragen beantwoorden we op deze pagina. Mocht je er toch niet uitkomen of behoefte hebben aan een korte demonstratie van de mogelijkheden, dan kun je altijd contact opnemen via support@kentivo.com.

Technische vragen

Welke Browsers ondersteunt Mandy?
Mandy wordt ondersteund door de volgende browsers:

  • Firefox >= 52
  • Chrome >= 49
  • Safari >= 10
  • Edge >= 14

Bij gebruik van andere browsers kan het zijn dat Mandy niet volledig werkt.

Kan ik ook gebruik maken van een API?
Ja, we hebben ook een API ter beschikking, zodat je Mandy kan gebruiken binnen een eigen applicatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Contact

Maken jullie gebruik van syndicatie?
Ja, wij maken ook gebruik van syndicatie.
Van welk platform maken jullie gebruik?
Mandy is ontwikkeld op het Machine Learning platform GENIE. GENIE kan elk type gegevens, uit elke bron – openbaar en privé  – gebruiken en daarmee allerlei machine learning-analyses uitvoeren.

Leer meer over Genie

 

Abonnement vragen

Hoe werkt de 2 weken gratis?

Je kan Mandy 2 weken gratis uitproberen. Je krijgt dan 14 dagen lang toegang met het Mandy Basis abonnement.

Na het opsturen van je gegevens ontvang je een e-mail met inloggegevens. Besluit je na de proefperiode een abonnement af te sluiten of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Binnen die 14 dagen zullen wij ook contact opnemen om te vragen of je de trial periode wil omzetten naar een abonnement. Wil je na afloop van de proepperiode geen abonnement, dan hoef je niets te doen. Je toegang tot Mandy wordt dan automatisch beëindigd.

Probeer 2 weken gratis!

Wat is de opzegtermijn?
Tenzij anders afgesproken, ga je een doorlopend contract aan voor de periode van 1 jaar met een opzegtermijn van 1 maand voor het einde van het contract.
Hoe werkt het betalen?
Per kwartaal ontvang je een factuur van ons met het verzoek om deze binnen 30 dagen te betalen. De factuur wordt verstuurd vanuit Kentivo B.V.